Wij staan voor je klaar

Keuzehulp bij tuinhaarden

Twijfels over welke tuinhaard je wilt kopen? Wij helpen je een keuze te maken tussen een vuurkorf, vuurschaal of een tuinhaard. Zo kun jij in de avonden lekker gaan genieten van een warm, knisperend vuurtje.

De traditionele vuurkorven

Ken je dat gevoel? De zomeravond wordt kouder, maar je wilt toch nog even buiten zitten. Onder het genot van een koud pilsje of wijntje brengt een vuurkorf precies de warmte die je nodig hebt. De traditionele vuurkorven op drie poten brengen de sfeer terug in de avonduren. Vuurkorven hebben een dichte onderkant, waardoor as en houtresten in de korf blijven liggen. Verder bestaat er tegenwoordig ook een variant in mandvorm. Dat staat iets speelser en is nog handiger om marshmallows bij te smelten!

Eenvoudige, gezellige vuurschalen

De vuurschaal is een vernieuwde variant van de vuurkorf. Er zijn diverse vuurschalen: groot, klein en van laag bij de grond (28 cm) tot hoger op een standaard (79 cm). Daarbij zijn ze vaak van grijs of zwart gietijzer. Gietijzer houdt warmte langer vast en is duurzaam en stevig. Verder is er van Weber ook een luxe porselein geëmailleerde schaal van roestvrijstaal, met als voordeel dat deze gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast kun je in een vuurschaal meer brandhout kwijt dan in een vuurkorf. Daarmee creëer je een echt kampvuur gevoel. Zie je het al voor je, je vrienden en jij gezellig rondom de vuurschaal?

De moderne vuurkorf, Trommelpot

De Trommelpot is de moderne vuurkorf. Deze is interessant voor als je toch graag van alle kanten de vlammen wilt zien, maar liever niet de houdsnippers uit de vuurkorf ziet schieten. Verder heeft de Trommelpot een grote opening waar het haardhout gemakkelijk doorheen past. Tegelijkertijd kan je op deze buitenkachel een grillrooster leggen en lekkere spiesen erop barbecueën.

Persoonlijke tuinhaarden

Een echte tuinhaard herkent zich aan de schoorsteen. Die voert de rook goed af, waardoor je minder snel in de rook zit. Ook zorgt de schoorsteenkap ervoor dat inregenen voorkomen kan worden. Je hebt vaak keuze uit verschillende tuinhaarden waar een open structuur is en je het vuur goed kan zien. Zit je graag met velen om het vuur, dan zijn deze geschikt voor je! Terraskachels met een dichte structuur houden daarentegen de warmte meer aan één kant. Dit is passend wanneer de tuinhaard in een zithoek van de tuin komt te staan.

De stoere vuurtafel

De vuurtafel is een nieuwe binnenkomer in kachelland. De vuurtafels van Tuincollectie.nl zijn van cortenstaal. Dat is weervast plaatstaal dat een robuuste, stoere uitstaling heeft. Eenmaal gekocht gaan ze roesten door de weerinvloeden in de tuin. Dat geeft de vuurtafel een mooie roestbruine kleur, waardoor het warmte en sfeer in je tuin uitstraalt. Een vuurtafel van cortenstaal is vorstbestendig en kan het hele jaar buitenstaan. Ze zijn onverwoestbaar, gaan jaren mee en zijn dus erg duurzaam. Het leuke aan deze tafels is dat het je uitnodigt om bij een soort kampvuur te zitten!

Met een uitgebreide keuze in buitenhaarden kan het nog wel eens lastig zijn om te kiezen.. Het verschil zit uiteindelijk in het materiaal, de open of dichte structuur en de gebruikswijze. Maar één ding is zeker: ‘Heb je eenmaal gekozen, dan staan er gezellige avonden in de tuin te wachten.’ Dus ben je eruit welke terrashaard jij wilt? Klik dan hier door naar het assortiment in onze webshop.

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.