Wij staan voor je klaar

Onderhoud je tuinmeubels!

Weet jij al hoe je jouw tuinmeubels onderhoud? Want die dure aankoop wil je wel graag zo lang mogelijk in topconditie houden. Ontdek hier welke onderhoudsmiddeltjes je kunt gebruiken en bespeur nog meer tips en weetjes over tuinmeubels en afdekhoezen!

Sleur jij iedere herfst je tuintafel en -stoelen naar binnen? Heel slim wanneer je een houten tuinset hebt. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je tuinmeubelen in conditie te houden. Zo is een tuinset voor de tuin en mag hij daarom ook het hele jaar buiten staan. Met een tuinmeubelhoes en een paar onderhoudtips blijft de kwaliteit in stand. Dit stukje onderhoud ligt echt aan het materiaal van je tuinstoelen en -tafel. We gaan ze even stapsgewijs af, zodat jij weet wat handig is om duurzaam je tuinset te behouden.

Houten tuinset

Reinigen
Of je nu een hardhouten of teakhouten tuinset hebt, houten tuinmeubels reinig je het beste met een cleaner. Dit onderhoudsmiddel is specifiek gemaakt voor buitenmeubels en haalt vuil en vlekken weg. Er is bijvoorbeeld een speciale Teakhout cleaner, maar ook voor kunststof of HPL kun je een cleaner gebruiken. Twijfel je over van welk hout je loungeset is gemaakt? Dan is de multifunctionele PowerCleaner een veilige optie. Natuurlijk mag je ons ook altijd vragen om advies!

Belangrijk: Als tip geven we je graag mee dat om een onderhoudsmiddel altijd eerst uit te proberen op een onopvallende plek. Daarmee stel je je tuinmeubelen veilig, mocht het niet het gewenste resultaat hebben.

Behandelen
Nu je de teakhouten tuintafel schoon hebt, staat er nog een laatste finishing touch te wachten. Gebruik een nanobeschermer, kleurbeschermer of teakolie om het meubel weer op te frissen naar een mooie warme houtkleur. Het gunstige aan deze extra laag is dat ze ook nog eens water- en vuilafstotend werken. Zoals gezegd, was dat de finish laag en is het nu eindelijk tijd om buiten van het weer te gaan genieten.

Kunststof en wicker tuinmeubels

Staat er bij jou een trendy kunststof of wicker tuinset in de tuin? Dan heb jij geluk, want dit materiaal is iets praktischer in onderhoud dan hout. Bij kunststof tuinmeubelen siert het dat je enkel water nodig hebt om hem er weer spik en span uit te laten zien. Voor de beste conditie van de wicker loungeset stop je de set in de herfst en winter in een tuinmeubelhoes.

Aluminium tuinmeubels

Hetzelfde geldt voor een duurzame aluminium tuinset. Deze hoeven enkel en alleen met water gereinigd te worden. De aluminium set is daarin het meest gemakkelijk, want aluminium is heel goed weerbaar tegen weersomstandigheden. Wat ook praktisch aan aluminium is, is dat het heel licht van gewicht is en zodoende eenvoudig te verplaatsen. Doordat je geen beschermhoes voor deze tuinset nodig hebt, ben je ook nog eens goedkoper uit. Dat is altijd mooi meegenomen!

Bedek en bescherm

Heb jij ooit van tuinmeubelhoezen gehoord? Het is mogelijk om aan het eind van het seizoen de tuinset in een tuinmeubelhoes af te dekken. Het beste moment is wanneer de tuinmeubelen geen tijd meer krijgen om op te drogen. Vaak is dit ongeveer in september. Laat je tuinmeubels niet beschimmelen onder een tuinsethoes en let op een paar punten. Laat de hoes altijd aflopen, zodat er geen water op kan blijven staan. En hang de afdekhoes ook iedere keer op circa 20 centimeter van de grond af, daarmee kan het onder de hoes blijven luchten.

De onderhoudtips in een notendop

  1. Reinig je tuinmeubelen met een cleaner of water.
  2. Behandel met tuinmeubelolie, kleurbeschermer of nanobeschermer.
  3. Bescherm je tuinmeubelen vanaf september met een tuinmeubelhoes.

Met het oog op duurzaamheid is het onderhouden van je tuinset geen verkeerd idee. Gebruik daarom af en toe een tuinmeubelreiniger en –beschermer en behoud de tuinset in goede conditie. Dus staat de onderhoudsbeurt bij jou al op de agenda? Bekijk dan ons assortiment aan onderhoudsmiddelen en tuinmeubelhoezen in de webshop.

Hebben deze onderhoudtips jou aan het denken gezet over een nieuwe tuinset en weet je nu precies welk materiaal aan jouw wensen voldoet? Neem dan gerust een kijkje naar onze mooie tuinmeubel collectie.

Tags:

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.