Wij staan voor je klaar

5 tuintips voor de zomer

Ben jij in de zomer ook graag buiten? Nu de dagen lekker lang zijn en de warme temperaturen weer voorbij komen, is er niets zo fijn als veel buiten te kunnen zijn. Heb jij de tuinaccessoires voor de zomer al in huis? Om goed buitenshuis te kunnen genieten brengt Tuincollectie.nl je graag op leuke nieuwe tuinideeën. Check deze 5 zomerse tips en zit dit zomerseizoen lekker te zonnen in de tuin!

1. Luilekkerland in je eigen tuin

Allereerst wil je natuurlijk comfortabel buiten relaxen. Heb jij al eens aan een loungeset gedacht? Een nog meer comfortabele zithoek voor buiten kun je bijna niet wensen. Op de zachte dikke loungekussens kun je heel goed bankhangen in de zon. Dat klinkt best prima toch? Over hangen gesproken, een luilak hangmat is ook geen verkeerd idee. Hangmatten passen zich aan naar je houding, waardoor het best aangenaam vertoeven is in de tuin. Bovendien brengt een groen of blauw gestreepte hangmat je tuin ook gelijk in tropische sferen. Pak er maar een goed boek en cocktail bij en geniet!

2. Schaduwplek in de zon

Heb jij liever iets tegen de hete zon? Daar is gelukkig wat tegen te doen. Zo zijn er allerlei soorten parasols: stokparasols, zweefparasols of vrolijke strandparasols. Herken jij dat ook dat parasols vaak zo in de weg staan op het terras? Zweefparasols staan juist meer aan de zijkant van het terras, doordat de stok niet recht onder de parasol staat. Een strandparasol met haar fleurige kleuren zet je eenvoudig in de grond of het zand. Sommige strandparasols kun je zelfs kantelen, waardoor hij met de zon mee te bewegen is. Zo blijft een parasol altijd handig om fijn in de schaduw op het balkon, op het strand of in de tuin te kunnen blijven zitten.

3. Windstil op het terras

Last van een frisse wind in je achtertuin? Een windscherm verandert jouw terras naar een heerlijk windstille zithoek. De windschermen zijn eenvoudig oprolbaar en brengen meer privacy voor wanneer je dat wenst. Omdat de zomertemperaturen in Nederland vaak gemiddeld rond de 20 tot 22 graden liggen, zorgt een windscherm ervoor dat je nog vaker buiten kan zitten.

4. Afkoelen in het water

Op de tropische zomerdagen wil je wel de afkoeling kunnen vinden. Zet dan een van onze opblaaszwembaden of de waterglijbaan op. Kinderen hebben er veel waterplezier mee en stiekem geniet jij zelf ook wel van het verfrissende water. Gaan jullie graag een dagje strand? Vergeet dan niet om strandspeelgoed mee te nemen. Daar kan een setje beachbal en vangspel niet aan ontbreken en voor erg goed vermaak neem je een supboard mee!

5. Sfeerlicht in de tuin

Bij de warme zomerdagen horen natuurlijk ook heerlijke zomeravonden. Verlicht je stadstuin met bijvoorbeeld tuinfakkels of partylights en zet een sfeervolle tuinkaars op tafel. Plaats meerdere bamboe fakkels langs het tuinpad en klets gezellig door in je verlichte tuin. Heb je liever wat meer sfeerlicht? Hang dan een lampjes slinger buiten op. Voor tuinfeestjes vallen trendy tuinlampjes in de varianten fruit, ijsjes of lampionnen wel zeker in de smaak bij je gasten!

Ook zo de zomer in je bol gekregen door deze blog? Tover je tuin om in een zalig zomerstulpje met een hangmat, parasol of tuinverlichting. Haal je tuinaccessoires in onze webshop en geniet deze zomer met ons mee van het mooie weer!

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.