Wij staan voor je klaar

4 prachtplekjes voor een tuinbank

Zit jij ook zo graag buiten, maar kun je het geschikte plekje niet vinden? Creëer met een tuinbankje heel simpel een extra plekje in de tuin om vaker buiten te kunnen zitten! Tuincollectie.nl zet voor jou de heerlijkste tuinplekken en hoekjes voor een buitenbank op een rijtje. Met de keuze om in de zon, schaduw of bij het water te zitten geniet jij deze zomer van het buitenleven in je eigen tuin!

1. Voortuin

Allereerst beginnen we met de voortuin. Vroeger symboliseerde een houten tuinbankje bij de voordeur of voortuin voor rust, dit was vaak terug te zien in een drukke straat. Heb je juist de zon op de voortuin staan? Pak hem als het kan op momenten in de dag daar mee! Ben je meer op zoek naar iets om de voortuin op te leuken? Een parkbankje met een paar bloempotten, plantjes of een tuinbeeld staan heel fraai en sierlijk. Wat ook heel geinig op een tuinbankje staat, is om juist een gieter met planten te vullen. Denk er wel aan een afwateringsgat in de pot te maken om overtollig water te voorkomen.

2. Een plekje aan het water

Als tweede staat een tête-à-tête bankje of teakhouten tuinbank heel idyllisch aan het water. Zet hem bijvoorbeeld bij een vijver, waterornament of watertafel. Door deze tuinelementen zit je heerlijk te ontspannen met het rustgevende geluid van kletterend water. En iets om niet te vergeten; je zit eerste rang bij fladderende en badderende vogeltjes in je tuin!

3. Groen gezellig tuinhoekje

Heb je juist een vrije plek of tuinhoekje over? Creëer een heel mooi groene schaduwplek met een aluminium tuinbank in een begroeide rozenboog! Plaats de tuinboog in de grond en laat een klimplant er over omhoog groeien. Bosrank of klimroos zullen bijvoorbeeld prachtig hierop bloeien. Zeker weten dat dit jouw favoriete plekje in de tuin gaat worden op de zonnige, warme dagen. Het zal namelijk heerlijk zitten om een goed boek te lezen of even koffie te drinken.

4. Rond om het vuurtje

Als laatste is een zithoek bij een tuinhaard of vuurtafel heel sfeervol in de tuin. Zo kun je in de avonden met vrienden gezellig nog langer buiten zitten bij de warme vlammen van het vuur. Zet daarom een metalen tuinbank bij de tuinhaard, waardoor je een rustieke sfeer in de tuin creëert. Echt iets voor de stoere tuinliefhebbers!

Kies eerst de locatie, dan de tuinbank

Buiten deze voorbeelden van gezellige tuinhoekjes geven we je graag als advies mee om eerst de locatie in de tuin te selecteren en daarna de tuinbank te kiezen. Op deze manier weet je welke grootte of design tuinbank je naar op zoek bent. Want bij meer ruimte en comfort is de welbekende loungebank natuurlijk ook altijd heerlijk om in de tuin te hebben. Of ben je in voor echt helemaal iets anders? Een schommelbank brengt namelijk ook prachtig veel vertier met zich mee!


Een tuin biedt zo veel mogelijkheden om leuke hoekjes in te maken. Om daar ook van te kunnen genieten en buiten te zitten kun je heel simpel een tuinbank plaatsen. Welk hoekje sprak jou het meest aan? Kijk tussen het diverse aanbod aan tuinbanken en geef jezelf een fijn buitenplekje!

Denk je erover een (extra) terras te maken? Check onze nieuwe collecties tuinmeubelen in de webshop en geniet ook volop mee van het buitenleven!

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.