Wij staan voor je klaar

3x smaakvol Kamado barbecueën

Weet jij al hoe je smaakvol barbecuet met de Kamado bbq? De houtskool barbecue is wel een investering, maar dat is de investering wel dubbel zo waard. Daarom legt Tuincollectie.nl graag uit hoe je met de keramische bbq de lekkerste gerechten kan maken. Daarvoor steek jij deze zomer de Kamado ongetwijfeld vaak voor aan!

Keuze uit vele grill en bak opties

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de Patton Kamado multifunctioneel is. Je kunt er niet alleen op barbecueën, maar het is ook nog eens een keramische oven. Dat wil zeggen; mega mals vlees door laag en lang het vlees te bakken. De volgende optie is om de houtskool Kamado als rookoven te gebruiken. Daarmee krijgt de steak of buikspek een extra gerookte smaak en dat zullen je tafelgasten willen proeven! Als laatste leuke gamechanger stelt deze barbecue de mogelijkheid om pizza’s of andere deegwaren erin te bakken. Even geen zin in een vleesbarbecue? Daarvoor hoeft de Kamado niet voor koud te blijven!

1. Keramische oven

Om de Patton bbq als oven te gebruiken, leg je een Heat Deflector tussen de kolen en het rooster. Met deze keramische plaat er tussen kan het vlees heel langzaam gebakken worden. De Heat Deflector, evenals een Multi Cooking System, maakt het mogelijk om indirect te barbecueën. Zo zijn er verschillende bakmethoden die je kunt toepassen. Met de Heat Deflector is Low & Slow een logische optie. Zonder deze keramische plaat kan je met de Hot & Fast methode lekkere gekarameliseerde grillstrepen in je vlees bakken. Kies jij voor Low & Slow of Hot & Fast voor jouw volgende barbecue?

2. Rookoven

Wil je juist mals vlees bakken met een rooksmaak, bouw dan in de Kamado de houtskool met rookhout op. De rooksnippers tussen de kolen creëren smook die vervolgens door een dichte barbecue in het vlees trekken. De rookhout snippers zijn er in diverse smaken: appel, rund, kip of varken. Ieder soort rookhout heeft zijn een eigen unieke smaak en geven een extra toevoeging aan de barbecue. Daarom zullen je vrienden dit verrukkelijke barbecuefeest echt niet willen afslaan!

3. Pizzaoven

Voor de afwisseling van een vleesbarbecue bouw je in een handomdraai de Kamado barbecue om in een pizzaoven. Plaats de pizzasteen op het grillrooster en beleg op eigen voorkeur je zelfgebakken pizza’s. Wil je niet binnen de perken blijven met een pizza? Ook andere deegwaren kunnen erin gebakken worden. Wat dacht je van een breek- of tapasbrood of misschien flammkuchen? Verbrand vooral niet je vingers aan deze lekkernijen, haal ze eruit met een pizzaspatel en smullen maar!

Samenvattend heeft een Kamado bbq erg veel bak opties voor een barbecue en kunnen er allerlei smaakvolle gerechten op gebakken of gegrilld worden. Heeft een mals stuk gerookt vlees jouw voorkeur? Of toch liever zelfgebakken pizza’s? Kies jouw bakmethode uit en shop de bbq accessoires in onze webshop.

Geïnteresseerd geraakt in een Kamado barbecue door deze bakmethoden? Bekijk dan eens ons assortiment Kamado bbq’s en probeer het uit! Mocht je twijfelen over een bepaalde barbecue, dan mag je ons ook altijd om advies vragen.

Tags:
bbq

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.