Wij staan voor je klaar

Top 5 zomerbollen

Wie deze zomer wil genieten van een kleurrijke tuin, moet nu zomerbollen planten. In onze webshop hebben wij weer allerlei zomertoppers voor je klaarstaan. Wil je weten welke bollen wij te gek vinden? Bekijk onze top 5 zomerbollen en voeg kleur en geur toe aan jouw zomerterras, -tuin, of -balkon.

Top 5 zomerbollen

 1. Dahlia: al sinds jaar en dag is de dahlia de meest verkochte zomerbol. Dat is niet zo gek. Deze zomertopper is er namelijk in heel veel soorten en kleuren, met bijvoorbeeld soms wel 20 centimeter grote cactus- of spriet- en pomponvormige bloemen. Ze vormen ook goede snijbloemen voor in de vaas. Wanneer je telkens de uitgebloeide bloemen eruit knipt bloeien dahlia's nóg langer.
   

 2. Freesia: deze bijzondere bloemen herken je aan de vorm van een soort kam. Elke steel krijgt meerdere bloemetjes. Er zijn verschillende kleuren en soorten Freesia's, zoals enkelbloemige en dubbelbloemige. De freesia bollen zijn niet echt winterhard, waardoor je ze beter kunt rooien en vorstvrij laten overwinteren. De bloemen kunnen ook licht geuren en zijn een perfecte toevoeging aan een boeket.
   

 3. Lelie: deze bol is goed winterhard en kun je al vroeg in het jaar planten. Plant de bol minstens tien centimeter diep. Ze zijn er ook in alle mogelijke kleuren, vormen en maten. Lelies houden van zon en doen het zowel goed in de volle grond als in pot. Zorg er alleen voor dat de lelies niet te veel in de wind staan, want dan kunnen de hoge bloemstengels knappen. Zet er desnoods plantensteunen bij.
   

 4. Calla of Zantedeschia: deze knol plant je op een diepte van drie keer de bollengte, of koop hem nu in bloei voor in de tuin of een pot in huis of op het terras of balkon. Deze vorstgevoelige bloeier gedijt in losse, goed gedraineerde grond en houdt van een lichte standplaats. Hoe zonniger hij staat, hoe dorstiger deze exotische plant zal zijn. De calla of Zantedeschia behoort net als de Flamingoplant (Anthurium) tot de aronskelkachtigen. Het zijn eigenlijk de schutbladeren en niet de bloemen die zo mooi kleuren, van wit, roze, geel, oranje en rood tot zwartpaars. Lelijk, oud blad kun je afknippen, dan maakt de plant gewoon weer nieuw blad aan.
   

 5. Gladiool: naast de bekende grootbloemige gladiolen, ook wel zwaardlelies genoemd, zijn er kleinbloemige gladiolen en minigladiolen (Glamini’s). Ze zijn er in allerlei kleuren, effen of tweekleurig. Je kunt de bloemen gebruiken in een boeket, of er gewoon lang van genieten in de tuin of in een pot op het terras of balkon. Deze niet winterharde knol krijgt klokvormige, smalle of brede bloemen. Plant de knollen eind april of mei op een zonnige, beschutte plek. Gebruik voedselrijke, kalkhoudende en goed doorlatende grond. Plant de knollen van de hoger opgroeiende soorten dieper dan tien centimeter, zodat de stengels steviger blijven staan. Ondersteun de stelen eventueel wanneer ze hoger worden. Zet je gladiolen in een vaas? Knijp of draai de bovenste bloem dan uit de top. Dat zorgt voor een mooie, gelijkmatige bloei.

Tuincollectie.nl wenst je nu alvast een heel mooie zomer! Dat gaat zeker lukken met de kleuren en geuren van onze zomerbollen.

Tags:

Bezoek de webshop

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.