Wij staan voor je klaar

Nu doen: zomerbollen planten!

Terwijl we volop genieten van de bloeiende voorjaarsbollen zoals tulpen en narcissen, hebben wij van Tuincollectie.nl al de zomer in de bol. Letterlijk! Want nu de kans op vorst zo goed als verdwenen is, is het tijd voor het planten of oppotten van zomerbollen. Dat kun je nog doen tot eind mei. Ben je nog op zoek naar zomerbollen, bekijk ons kleurrijke aanbod.

Zomertoppers voor tuin, terras, balkon en vaas

Beleef de nodige voorpret en ga met vooruitziende en positieve blik aan de slag met zomerbollen, -knollen en -wortelstokken. Deze aantrekkelijke zomertoppers, zoals dahlia's en gladiolen, bloeien rijk en lang in allerlei mooie kleuren en vormen. De meeste zijn ideaal om potten en bakken mee te vullen, zodat je er op je (dak)terras of balkontafel een zomer lang van kunt genieten.

Soorten zomerbollen

In onze webshop heb je nu ruime keuze uit zomerbollen, van de rare spinachtige knollen van dahlia's tot de aardappelvormige knollen van calla's of zantedeschia's. De knollen en bollen zelf zien er niet bepaald aantrekkelijk uit, maar ze produceren straks mooie bloemen. Veel ervan leveren ook goede snijbloemen voor een vers boeket in huis of op de tuintafel. Sommige verspreiden ook nog eens een heerlijke geur, zoals lelies, Abessijnse gladiolen, Freesia's en de chocoladecosmea (Cosmos atrosanguineus).

Zomerbollen, -knollen en wortelstokken planten in 3 stappen

Heb je mooie zomerbollen in onze webshop uitgezocht of heb je nog bollen van vorig jaar liggen, dan is het tijd om ze te planten. Volg het stappenplan hieronder en geniet straks van fantastische kleuren in de tuin of op het balkon.

  1. Graaf met een schepje een plantgat op een beschutte, zonnige plek in de tuin of in een grote pot of bak. Zomerbollen en -knollen moeten net als voorjaarsbollen zo'n drie keer zo diep de grond in als ze groot zijn. Begonia’s zijn een uitzondering: die plant je nèt onder de oppervlakte.
  2. Houd een plantafstand van zo'n 10 centimeter aan voor kleine bollen. Voor gladiolen is 12 centimeter een goede afstand, voor begonia’s circa 25 centimeter, voor lelies 30 centimeter en voor dahlia’s zo'n 30 tot 60 centimeter. Leg de bollen en knollen in het plantgat en controleer of het goed past.
  3. Bedek de bloembollen met verse tuinaarde of potgrond. Druk de aarde goed aan en geef ze direct na het planten een flinke plens water. Door de bollen direct water te geven, voorkom je luchtbellen in de bodem. Wanneer het buiten lang droog blijft, geef je daarna nog regelmatig water, maar niet te veel en niet elke dag. De meeste zomerbollen houden (net als de voorjaarsbollen) niet van 'natte voeten'; dan kunnen ze gaan rotten. Zorg er dus altijd voor dat je bij het planten van bollen in pot kiest voor een pot of bak met een gat of gaten in de bodem. Leg vervolgens een laag potscherven en/of hydrokorrels onder in de pot of bak. Zo kan het regenwater via de onderkant weglopen en staan de bollen niet te soppen. Vul een pot nooit tot de rand toe met grond, want dan loopt het regen- of gietwater over de rand weg.


Ook de zomer in je bol gekregen? Haal jouw zomerbollen uit ons brede assortiment bloembollen.

Bezoek de webshop

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.