Wij staan voor je klaar

Een watertafel; dé nieuwe must have?

Ben jij toe aan een upgrade in de tuin? Tuincollectie.nl weet daar wel raad mee! Een watertafel geeft een rustgevende elegante touch aan je tuin. Ondertussen zijn ze ook nog gemakkelijk in onderhoud en zijn (klein)kinderen altijd al dol op water. Daarom nemen wij je mee door de 6 must have redenen om een watertafel te plaatsen in jouw tuin.

Een watertafel?

Een watertafel is een tuinornament met - verfrissend genoeg - water. Om het in te beelden is het een soort plateau met er bovenop een laagje water. Dit heldere laagje water wordt steeds door een klein fonteinstroompje in het midden van het waterornament aangevuld. Daardoor hoor je voortdurend water uit de bak terug in de watertafel stromen. Dat klinkt heerlijk alsof er een kabbelend beekje langs je huis loopt!

1. Sierlijk, elegant en tijdloos

Tuin waterornamenten zijn tijdloos. Je zal dus niet gauw op een watertafel uitgekeken zijn. Een aluminium of cortenstaal watertafel stralen door hun materiaalsoort nog jaren sterke elegantie uit. Het voordeel van deze waterpartijen is dat ze mee de structuur in je tuin kunnen bepalen. Met diverse soorten, zoals een vierkante, rechthoekige of ronde watertafel bepaal je gemakkelijker de tuinindeling. Ze geven als het ware een georganiseerde, natuurlijke look. Zo creëert een fonteinmeubel met haar kleur, vorm en geluid het extra vleugje decoratieve sfeer in je tuin.

2. Onderhoudsvriendelijk

Hoe fijn is het als je je tuin kan inrichten met tuinelementen die je weinig hoeft te onderhouden! Watertafels vallen onder die categorie. Je hoeft ze maar eens per jaar een schoonmaakbeurt te geven met gewoon leidingwater. Best eenvoudig en praktisch, lijkt je niet?

3. Duurzame materialen

Bijna niets is tegenwoordig zo belangrijk als duurzaamheid. De Adezz watertafels zijn gemaakt van aluminium of cortenstaal. Dit zijn materiaalsoorten die langdurig in gebruik genomen kunnen worden. Vandaar dat deze tuinfonteinen een duurzame aankoop zijn.

4. Rustgevende tuin

Ook zijn we van tijd tot tijd wel eens toe aan ontspanning. Een waterpartij in de tuin maakt een rustgevend geluid van stromend water. Daar beginnen spontaan je spieren van te ontspannen wanneer je in de tuin zit. Ook als je niet buiten zit, is het genieten geblazen met badderende vogeltjes op het waterelement.

5. Sfeervolle tuinverlichting

Nog een pluspunt is dat het gaat over een waterornament met verlichting. Zo zie je in de avond het fonteintje oplichten door een ingebouwd led-lampje. Op die manier blijft je tuin tot in de late uurtjes nog steeds gezellig. Kijk jij al uit naar de warme zomeravonden met zacht kabbelend water op de achtergrond?

6. Kindvriendelijk

Heb jij (klein)kinderen? Dan weet je vast al hoe blij kinderen zijn om met water te spelen. Een vijver is daarentegen meer oppassen dan een watertafel. Bij dit waterelement vallen ze er niet zomaar in, omdat er niets is om in te vallen. In plaats daarvan kan het kind simpelweg lekker bij de watertafel zitten te spelen.


Zodoende brengt een watertafel sfeervolle rust in de tuin met tinten van decoratieve stijl en elegantie. Met verschillende vormen en materialen is er genoeg keuze in ons assortiment watertafels. Heb jij je zinnen al gezet op de aluminium watertafel of juist de cortenstaal watertafel?

Geïnspireerd geraakt voor een waterpartij in de tuin? Met een breed scala aan waterornamenten is een boeddha waterornament of een prachtig spiegelende waterschaal misschien wel iets voor jou!

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.