Wij staan voor je klaar

5 redenen voor terrasboompje

Heb jij wel eens gedacht aan een terrasboompje in de tuin? Misschien ken je onze leuke boompjes op stam nog niet... Dat maakt het juist interessant om hier verder te lezen! Want die open ruimte op het balkon of terras schreeuwt om een van onze leuke en trendy terrasboompjes.

1. De sterke genen van een mini boompje

Een terrasboompje is een klein blijvende boom. Nu komt bij jou misschien de vraag omhoog: 'Maar hoe blijft een boom dan klein?' Dat komt omdat een terrasboom is geënt. Met enten maak je een gezonde onderstam en een stekje aan elkaar vast, waardoor ze samen vergroeien tot één plant. Dit werkt alleen als ze van dezelfde familie zijn. Om je een voorbeeld te geven, een liguster en een sering maken beide deel uit van de olijffamilie. Met deze vernieuwde combinatie is een sterker liguster boompje ontstaan. Het mooiste van de terrasboompjes is dat ze dezelfde hoogte blijven. Want de stam wordt alleen langzaam dikker en enkel de kroon, of de takken, groeien. Het verschilt per soort boompje hoeveel de kroon van de terrasboom groeit. Sommige kronen gaan meer de hoogte in, terwijl andere verschillende kanten op groeien.

2. Kleine boompjes, weinig ruimte

Zit je soms te stoeien met welke planten passen in de kleine stadstuin? Een klein boompje op stam neemt niet veel ruimte in beslag en is dus een ideale stadsplant. Door hem af en toe te snoeien, houd je de kroon van het mini boompje bescheiden. Zo staat zo’n trendy sierboompje ook in een kleine landelijke tuin of als balkon boom zeker smaakvol!

Heb je al stiekem gespiekt nar ons leuke boompjes assortiment, maar weet je niet waar je een terrasboompje leuk zou kunnen neerzetten? Bij Tuincollectie.nl hebben we daar gelukkig wel een paar stijlvolle ideeën voor:

  1. Speel met de hoogteverschillen door verschillende bomen op stam bij elkaar te zetten. Ook kun je een enkel terrasboompje op een verhoging zetten.
  2. Geef het een mooi plekje in de voortuin in de volle grond, bijvoorbeeld in de border met frisse siergrassen er omheen.
  3. Ook op het terras staat een klein boompje sierlijk in een modieuze bloempot naast je loungeset.

3. Boompjes combineren

Met bomen enten wordt de hoogte van een boompje bepaald door op een gegeven moment een stekje op de stam te binden. Ondanks dat bepaald de natuur toch zelf wat hij wil. Dat maakt dat ieder boompje uniek is, omdat het toch een natuurproduct is. Daarom kun je profiteren van een tuin met hoogteverschil door de diverse sierbomen op stam te combineren naast elkaar of met fleurige vaste plant, zoals de Hemelse Bamboe. Zet ze dus speels naast elkaar of in een mooi groepje op je terras en zo maak je er een gezellige tuin van. Plof daarna lekker in de tuinstoel en smul van je nieuwe tuininrichting.

4. Smaakvol in de volle grond

Een terrasboompje gaat ook goed in de volle grond. Heesters op stam zijn bijvoorbeeld winterharde boompjes op stam en staan heel leuk in een kleine voortuin. De fleurig, roze Dwergsering is ook een winterharde terrasboom en bloeit eerst in het voorjaar en nog een keer in het najaar. Ook kun je een groenblijvende boom op stam, zoals de Bontbladige Kardinaalsmuts Gold, met een paar bodembedekkers er omheen in de border plaatsen. Hiermee creëer je nog meer hoogteverschillen in de tuin.

5. Pracht en praal op het terras

Ondertussen is een sierappelboompje, olijfboompje of sneeuwbal op stam juist mooi op het terras. Je kunt de boompjes dus ook gewoon in een bloempot planten. Vooral op het balkon is er vaak naast de loungeset weinig ruimte voor planten. Toch is het terrasboompje dan precies het sierlijk groen wat je zoekt, omdat het maar weinig ruimte nodig heeft. Kies je er een Elho buitenpot bij, dan staat het boompje op stam gelijk ook heel netjes op je terras. Het interessante aan de Elho buitenpotten is dat er in de bloempot een waterreservoir zit. Voor de luie watergever is dit echt ideaal, want het teveel aan water wordt opgeslagen en gebruikt de plant als hij het nodig heeft.

Dus ga jij jouw kleine voortuin inrichten of heb je een plekje over op het terras? Speel dan met de hoogteverschillen en kies jouw geschikte terrasboompje! Bekijk snel het assortiment terrasboompjes in onze webshop.

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.