Wij staan voor je klaar

Kamado tips: Hoe gebruik je deze BBQ?

Heb jij de nieuwe Kamado barbecue gekocht? Of denk je eraan om een bbq op kolen te kopen? Deze welbekende barbecue eieren zijn volgens sommigen de beste houtskool bbq’s om je vlees in te bereiden. Heb jij als grill guru wel interesse in de Patton Kamado bbq? Lees dan hier over hoe je deze keramische barbecue aansteekt en neem ook de slimme barbecuetips mee! 

De Patton Kamado is als keramische bbq een uitzonderlijk oude manier om je diner te bereiden. De houtskool barbecue komt namelijk al uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Het keramische materiaal zorgt ervoor dat je een constante temperatuur kan regelen. Door de isolerende eigenschappen van de bbq blijven de vleessappen uitstekend behouden. Hierin is de truc om de barbecue dicht te houden. Ook kun je een plaat onder het vlees leggen, zo wordt het vlees indirect langzaam en sappig gaar. Je kunt dus met de barbecue natuurlijk barbecueën, maar ook stomen, grillen, slow cooken en bakken. 

Hoe steek je een Kamado aan?

Voor de beste barbecuesmaak gebruik je 100% houtskool en geen briketten. Leg ook aanmaakwokkels of aanmaakblokjes tussen de houtskool. Steek de houtskool in een minuutje aan met de Patton Smart Lighter Aansteker. Zorg dat er genoeg zuurstof is voor de ontbranding door de deksel en schuifjes open te zetten. Als de aanmaakwokkels zijn uitgebrand, is de barbecue warm en kun je de deksel dicht doen. Ligt er nu een aslaag op de kolen? Dan is je houtskool Kamado klaar om in te gaan bakken!

Houtskool bbq

Maar hoeveel houtskool in Kamado gebruik je? Dat ligt aan de grootte van de barbecue. Bij de bbq’s in ons assortiment, zoals de Kamado Red Devil, Kamado 16 inch of de Kamado 21 inch, vul je ze met niet te veel houtskool, een laagje is goed. Bouw de aanmaakwokkels tussen de houtskool in voor je ze gaat aansteken, zo gaat de vlam door de houtskool heen en steek je gelijk veel kolen aan.

Slimme barbecuetips

  1. Heb je net de Patton bbq gekocht? Steek dan de keramische bbq een uur of 2 aan op 200 graden om de laatste lijm- of verfrestjes te laten verbranden. Ook kun je dan heel handig alvast oefenen en spelen met de temperatuur. Want om de temperatuurbeheersing van de Kamado bbq te regelen heb je 2 luchtschuiven. De schuif onderin is om de grotere range van de temperatuur te bepalen, terwijl je met de bovenste luchtschuif op de barbecue de gewenste temperatuur binnen de kleinere range kan bepalen.
  2. Om met een keramische bbq goedkoop te barbecueën is de houtskool vaker te gebruiken. Haal daarom naderhand alleen het as weg, zodat er nog steeds een goede luchtcirculatie in de barbecue is.
  3. Klaar voor next level barbecueën? Gebruik dan eens rookhout tussen de kolen. De houtsnippers geven het vlees een meer speciale smaak, doordat het voor een langere tijd aan de rook is blootgesteld. Zo zijn er wood chips met de smaken Apple, Beef, Pork, Poultry en Seafood.
  4. Met als slimste barbecuetip adviseren we je om het een gewoonte te maken in twee keer de barbecue te openen. Op die manier voorkom je een steekvlam. Dus open de eerste keer de Kamado barbecue op een kiertje om te laten luchten, daarna kan hij bij de tweede keer helemaal open.
  5. Klaar met bakken? Sluit de luchtschuiven aan de boven- en onderkant van je kolen barbecue, dan doven de kolen daarna vanzelf en zal de Kamado afkoelen.

Dus om als grill guru aan de slag te gaan kom je met aanmaakwokkels en houtskool al heel ver. Als extra uitdaging voegt rookhout nog meer smaak aan je vlees toe! Ben je door deze blog helemaal warm gebakken en wil je een Kamado bbq kopen? Kies dan jouw beste houtskool Kamado uit in ons assortiment

Tags:
bbq

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.