Wij staan voor je klaar

4 voordelen van kamerplanten

Mis jij nog iets in je interieur en wil je je huis nog gezelliger maken? Dan is een kamerplant misschien wel de sfeermaker die je zoekt! Kamerplanten hebben meer voordelen dan je zou denken. Daarom hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

Weg met de stress & lekker productief

Dit wist je vast nog niet, maar kijk je naar planten of verzorg je planten, dan ben je stress verminderend bezig. Onderzoek laat namelijk zien dat het aantal minuten dat je naar een plant kijkt een positief effect heeft op je gemoedstoestand. Met uitzicht op de groene kleur van planten verlaag je het cortisolgehalte en je bloeddruk. Deze verlagende werking zorgt ervoor dat je minder vermoeid raakt. Het verlengt daarmee je concentratievermogen, waardoor je nog productief aan de slag kan blijven! Dat is toch wel handig voor als je thuiswerkt, studeert of je kinderen huiswerk moeten maken.

Maak jezelf gelukkig

Wist je dat mensen die omringd zijn met een groene omgeving, gelukkiger zijn? Planten kunnen je namelijk een positieve energie, beter humeur en een hoger geluksgevoel geven. Ook het verzorgen van planten en de plant in leven houden werkt hieraan mee. Je voelt erdoor meer voldaan en daardoor gelukkiger. Wie wilt dat nou niet!

Betere akoestiek

Woon je net in een nieuw huis of is je kamer nog wat kaal? Met een sfeervolle kamerplant vul je de ruimte op. De plant absorbeert achtergrondgeluiden en verbetert daarmee de akoestiek in je huis. Hierin geldt natuurlijk hoe groter de plant, hoe meer geluid er geabsorbeerd kan worden. Een leuke andere oplossing is wand bloempotten ophangen. Hiervoor kun je weer andere leuke planten kiezen en creëer je ook een nog eens een goede akoestiek.

Hallo goede nachtrust

Luchtzuiverende kamerplanten zorgen ervoor dat de lucht in je huis een stuk schoner is. Buiten een betere luchtkwaliteit verhogen planten ook de luchtvochtigheid. En daardoor hangen er weer minder stofdeeltjes in de lucht. De rustgevende eigenschap van planten laten je meer ontspannen en heerlijk slapen. Ook planten die aromatische stoffen uitstoten werken goed mee aan een fijne nachtrust.

Luchtzuiverende planten

Hieronder een paar voorbeelden van kamerplanten die passend zijn bij de eerdere voorbeelden.

  • Aloe Vera is een goed voorbeeld van een makkelijke plant die schadelijke stoffen uit de lucht haalt. Deze cactusachtige vetplant geeft zelfs extra zuurstof af in de nacht.
  • De Sansevieria is een ijzersterke plant met zijn luchtzuiverende werking. Ook deze kamerplant is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor hij overal past en groeit.
  • De lepelplant, of Spathiphyllum, haalt schadelijke stoffen uit de lucht. Deze dorstige plant verhoogt de luchtvochtigheid, waardoor hij goed zijn werking doet op de slaapkamer als je last hebt van een droge keel of dichte neus.
  • De drakenklimop, ook wel Epipremnum Aureum, past ook in dit rijtje thuis. Deze klim- en hangplant neemt met haar huidmondjes in de bladeren schadelijke stoffen op en gebruikt ze zelf als voeding.

Kamerplanten hebben dus veel voordelen die invloed hebben op jou en je huis. Ze zijn stress verminderend, gelukkig makend, luchtzuiverend en nog veel meer! Dus heb jij er al een kamerplant in gedachte? Of wil je nog even rondkijken, klik dan hier.

Tags:

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.