Wij staan voor je klaar

5 manieren om een decoratieladder te stylen

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, decoratieladders! Een decoratieladder is een leuke accessoire om eenvoudig een kale muur in huis mee op te fleuren. Het zal meteen sfeer toevoegen aan de ruimte! Decoratieladders zijn vrij makkelijk te verplaatsen, waardoor je deze eenvoudig weer in een andere ruimte neer kunt zetten. Het leuke van zo'n ladder is dat je er eindeloos mee kunt variëren en het ook nog eens weinig ruimte in beslag neemt. Wil je ook een decoratieladder in huis gaan plaatsen, maar weet je nog niet hoe je de ladder wilt gaan 'stylen'? Om je een handje op weg te helpen kun je hier 5 manieren lezen hoe je een decoratieladder kunt decoreren!

1. Decoratieladder met hangplanten

Een decoratieladder brengt al sfeer van zichzelf, maar je kunt hem nog leuker maken door er verschillende hangplanten aan te hangen! Je kunt een paar van dezelfde hangplanten gebruiken of juist allemaal verschillende planten gebruiken. Door de hangplanten op verschillende hoogtes aan de ladder te hangen, creëer je een speels effect. Een ander groot pluspunt is dat je ook weer meteen nieuw groen in huis hebt! 


 

2. Decoratieladder als tijdschriftenhouder

Wist je dat je tijdschriften op een heel gave manier kunt presenteren door ze aan een decoratieladder te hangen? Niet alleen krijgen je tijdschriften zo een mooi plekje in de huiskamer, de decoratieladder ziet er ook meteen een stuk gezelliger uit. Het leuke is dat je regelmatig kunt wisselen met nieuwe tijdschriften en zo steeds een andere 'look' aan je ladder geeft. Sla het tijdschrift in het midden open en hang deze, met de cover naar voren natuurlijk, dwars over een spijl van de decoratieladder.  

3. Hang een plaid aan de decoratieladder

Door een mooi plaid aan je decoratieladder te hangen, krijgt de ladder een chique uitstraling, zonder dat je al te veel poespas nodig hebt. Je kunt een plaid gebruiken dat je al bij de bank hebt liggen, maar er zijn ook veel plaids te krijgen die prachtig zijn ter decoratie. Kies een plaid met een mooi motiefje erop of met franjes aan de onderzijde. Dit zorgt voor een speels effect! Tip: bekijk eens deze sfeervolle plaids.
 

4. Versier je decoratieladder met een lichtslinger

Door een decoratieladder met een lichtslinger te versieren, creëer je in een handomdraai enorm veel extra sfeer in de huiskamer. Met name in de avond als de sfeervolle lichtjes branden ziet er heel gezellig uit. Je kunt allerlei soorten partylights gebruiken. Ook een leuke tip als decoratie voor een feestje of tijdens kerstmis. 

5. Decoratieladder als opberger

Je kunt met een decoratieladder zelfs je badkamer opleuken en ook nog eens creatief gebruiken door er handdoeken aan te hangen. Je kunt de handdoeken netjes gevouwen over de verschillende spijlen van de ladder heen hangen, maar bijvoorbeeld ook mooi oprollen en op een spijl neerleggen. Een andere tip is om er nog mandjes aan te hangen waar je andere spullen in kwijt kunt zoals zeepjes of bijvoorbeeld wc rollen. Wanneer je een decoratieladder op de badkamer wilt plaatsen dien je wel rekening te houden met het materiaal van de ladder. Zo zijn niet alle houten decoratieladders bestand tegen het vocht in de badkamer.  

Of je nu een decoratieladder in huis neerzet om te gebruiken als creatieve opbergplek of gewoon ter decoratie in je interieur, het kan allemaal. Het is een echte eye-catcher die overal goed tot zijn recht zal komen en ook nog eens multifunctioneel is. Waar ga jij een decoratieladder in huis plaatsen? Bekijk ons assortiment!

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.