Wij staan voor je klaar

Verbruik kerstverlichting (energiezuinige LEDs)

Wellicht heb jij jezelf dit jaar ook al de vraag gesteld; hoeveel stroom verbruikt kerstverlichting? De kerstperiode komt steeds dichter in zicht. Dat betekend dat we weer gezellig gaan kerst versieren met kerstverlichting. Het zijn met name de kerstlichtjes die het zo knus en sfeervol maken in de donkere december maand. Maar met de huidige energieprijzen en stijgende tarieven is het begrijpelijk dat jij hier vraagtekens bij zet. Het is prettig om inzichtelijk te krijgen wat het dagelijks laten branden van kerstverlichting nou ongeveer kost. Tuincollectie.nl zet daarom in deze blog voor jou de voordelen van LED kerstverlichting en de gemiddelde verbruikskosten op een rij. Geen zorgen, de kosten van energiezuinige kerstverlichting vallen ontzettend mee.

Voordelen LED verlichting

In veel winkels en webshops vind je tegenwoordig bijna alleen nog maar LED kerstverlichting. En dat heeft zo zijn redenen! 

  • Het allereerste voordeel is dat LED verlichting veel minder stroom verbruikt dan een gloeilamp of halogeen lamp. Dat is tot wel 80 of 90% procent minder! Doordat je dus veel minder stroom verbruikt, zal dit uiteraard ook heel veel gaan schelen in je energiekosten. 
  • Een volgende voordelige bijkomstigheid is dat LED verlichting een veel langere levensduur heeft. De gemiddelde levensduur van een LED-lamp ligt tussen de 15.000 tot 20.000 branduren. De gemiddelde levensduur van bijvoorbeeld een normale gloeilamp ligt op ongeveer 1.000 branduren. Wanneer we dit gaan omrekenen kom je er op uit dat LED verlichting dus wel tot 20 keer langer mee gaat dan een normale gloeilamp!
  • Door deze langere levensduur en lager energieverbruik is LED verlichting een stuk beter voor het milieu. Door het kopen van LED kerstverlichting draag je dus indirect ook bij aan een schoner klimaat. 

Stroomverbruik LED kerstverlichting

Ben jij door bovenstaande voordelen overtuigd om ook LED kerstverlichting te gaan kopen? Of wellicht ben je al volledig overstapt op LED verlichting. Als volgende stap wil je natuurlijk weten hoeveel stroom kerstverlichting ongeveer verbruikt en wat de verbruikskosten zijn. Gelukkig vallen de energiekosten van LED kerstverlichting erg mee. Wanneer je in de boom een snoer met 700 lampjes hebt hangen en deze 8 uur per dag x 30 dagen lang laat branden > kost dit gemiddeld maar €1,- per maand. 

In onderstaand overzicht vind je een gemiddeld* overzicht van de verbruikskosten van LED kerstverlichting. Let op: deze berekening is gemaakt op basis van de huidige gemiddelde stroomprijs van €0,90 per kWh. 

LED verbruikskosten
  aantal LED / kWh € per maand
40 LED / 1 kWh € 0,21
80 LED / 1 kWh € 0,21
120 LED / 1 kWh € 0,21
180 LED / 4 kWh € 0,86
240 LED / 4 kWh € 0,86
300 LED / 4 kWh € 0,86
500 LED / 4 kWh € 0,86
360 LED / 6 kWh € 1,29
480 LED / 6 kWh € 1,29
700 LED / 6 kWh € 1,29
900 LED / 6 kWh € 1,29
1200 LED / 6 kWh € 1,29
1500 LED / 7 kWh € 1,51


*aantal kWh x 8 uur per dag AAN x 30 dagen x 0,001 x €0,90

LED kerstverlichting kopen bij Tuincollectie.nl

Ook bij Tuincollectie.nl vind je een uitgebreid assortiment met alleen maar duurzame LED kerstverlichting. Van kerstboomverlichting, sfeerverlichting, ijspegelverlichting tot kerstverlichting voor buiten en binnen. Door te kiezen voor zuinige LED kerstverlichting kun jij ook dit jaar weer gezellige lichtjes laten branden. Het is natuurlijk nooit verkeerd om bewust bezig te zijn met je eigen verbruik en om te kijken wat je kunt besparen. Een beetje genieten van die mooie kerstlichtjes tijdens de gezelligste tijd van het jaar willen we toch allemaal! Tuincollectie.nl wens je alvast hele fijne, warme en gezellige kerstdagen!

Ervaringen met Tuincollectie.nl en ons tuincentrum

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in.