Verzending of Afhalen

Bestelling laten bezorgen of afhalen?

Bestellingen op Tuincollectie.nl kunnen worden thuisbezorgd of afgehaald in ons tuincentrum in Maasbree. Woon je in of nabij Maasbree dan is het wellicht leuker en/of voordeliger om de artikelen bij ons af te komen halen. Zodra je jouw bestelling op Tuincollectie.nl gaat afrekenen kun je kiezen of je de artikelen thuis wilt laten bezorgen of af wilt komen halen. Afhalen kan bij ons in het tuincentrum:

Tuincentrum Groenrijk Maasbree 
Kanaalweg 7
5993 AZ Maasbree (Limburg)
Nederland
Telefoon: +31(0)77-782 01 50 (Tuincollectie)
31(0)77-4650080 (GroenRijk Maasbree)
Email: [email protected] 

Wanneer kan ik mijn bestelling af komen halen?

Heb je ervoor gekozen om de bestelling af te halen bij ons in het tuincentrum in Maasbree dan ontvang je van ons een afhaalbericht per telefoon of e-mail zodra de artikelen klaarstaan.

Betaal ik bezorgkosten?

Tuincollectie.nl bezorgt artikelen boven de € 100,00 gratis* thuis in Nederland en België. Voor bestellingen onder de € 100,00 rekenen wij in Nederland een bijdrage in de verzendkosten van € 6,95 en voor België € 9,95. Natuurlijk kun je de producten ook afhalen in ons tuincentrum in Maasbree. *Een aantal artikelen, waaronder een deel van onze tuinmeubelen, heeft een gewicht- en/of volumetoeslag. Wij zijn genoodzaakt om deze kosten door te berekenen, omdat het verzenden van deze artikelen maatwerk is. Gewicht- en/of volumetoeslag wordt altijd vermeld onder het tabblad 'Specificaties' bij het desbetreffende product. 

Wat is de levertijd?

Pakketten
Na het plaatsen van een bestelling in onze webshop zullen wij jouw order klaarmaken voor verzending. Wij streven ernaar om de bestelling binnen 1-2 werkdagen bij je aan te bieden. Wij leveren doorgaans maandag t/m vrijdag. Kleine pakketten die met DHL op vrijdag verzonden worden, kunnen in de meeste gevallen ook op zaterdag bezorgd worden. Grotere pakketten (boompjes, gereedschap, windschermen, tuinsets, etc.) worden met Transmission verzonden en worden alleen op doordeweekse dagen aangeboden. Op zondagen en feestdagen worden er geen pakketten verzonden en bezorgd.  
Voor een aantal artikelen houden wij een langere levertijd aan, dit staat altijd bij het artikel in de webshop vermeld onder het tabblad 'Specificaties'.

Pallettransport
Een aantal artikelen kan Tuincollectie.nl niet per pakketdienst versturen omdat het artikel te groot of te zwaar is. Je ontvangt de bestelling dan per pallet of minipallet. De levertijd van palletbezorgingen kan in sommige gevallen 1 à 2 dagen langer duren dan normaal.

Graszoden
Heb je graszoden bij ons besteld? Deze zijn alleen op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur af te halen in ons tuincentrum. Heb je gekozen voor bezorging? Dan leveren wij, in overleg met jou, op vrijdagmiddag of op zaterdag.

Bestrating & Natuursteen
Onze natuursteenartikelen, zoals split, grind en stapelblokken kunnen zowel bezorgd als afgehaald worden in onze regio. De bezorging is afhankelijk van onze planning, waarbij we uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van jou als klant. Er zal altijd telefonisch of mailcontact zijn om een leverdatum en tijdstip af te spreken. 

Adezz bloembakken en waterornamenten
De aluminium en cortenstaal producten van onze leverancier Adezz worden op bestelling gemaakt*. Doorgaans is er een levertijd van 5 werkdagen. Echter is dit afhankelijk van de productie en het beschikbare materiaal en kan is sommige gevallen afwijken. Wij proberen de levertijden zo veel mogelijk up to date te houden en te vermelden bij deze producten. Wil je vooraf aan een bestelling graag de actuele levertijd zeker weten, mail of bel ons dan gerust. Wij zullen in dat geval de levertijd opvragen bij de leverancier. 
*Een aantal waterschalen hebben wij zelf op voorraad en kunnen binnen 1-3 werkdagen geleverd worden. Deze kunnen ook afgehaald worden in ons tuincentrum. 

Kan ik mijn bestelling volgen?

Wij versturen onze producten met twee transporteurs: Transmission en DHL. Afhankelijk van de afmetingen van de bestelde producten, selecteren wij de geschikte transporteur. Het is op dit moment nog niet mogelijk om zelf een transporteur te kiezen voor het versturen van je bestelling. Je ontvangt altijd een Track&Trace code, zodat je de zending kunt volgen. Mocht de levertijd om welke reden dan ook afwijken, dan streven wij ernaar om dit tijdig door te geven.

Transmission: Wordt je bestelling via Transmission verstuurd, dan is het mogelijk om de zending te volgen via www.mijnzending.nl met het unieke zendingsnummer en de postcode. 
DHL: Wanneer de bestelling via DHL wordt verstuurd, dan kun je de zending volgen via www.dhlparcel.nl met het unieke zendingsnummer en de postcode.
Eigen transport: Graszoden en bestrating leveren wij met eigen vervoer binnen de postcoderegio 5900-5999. De afleverdatum en het tijdstip zijn in overleg.